Warning: The magic method Hugeit_Slider::__sleep() must have public visibility in /customers/e/9/6/ifbs.se/httpd.www/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 262 Warning: The magic method Hugeit_Slider::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/9/6/ifbs.se/httpd.www/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 264 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/9/6/ifbs.se/httpd.www/wp-content/plugins/slider-image/slider.php:262) in /customers/e/9/6/ifbs.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-fastest-cache/inc/cache.php on line 418 Om ossمن نحن | I.F.B.S.

Om oss

من نحن

Om oss

IFBS logotyp

Islamiska Fatwabyrån i Sverige (IFBS) är ett trossamfund och en paraplyorganisation för flera olika sunnitiska föreningar det vill säga som följer Ahlu-Sunnah wa’l Djamaa. IFBS startade officiellt 2011 och är en ideell och politiskt obunden organisation med huvudsäte i Malmö. Om ni vill ha ytterligare information om oss är ni välkomna att kontakta oss.

Islamiska Fatwabyråns huvudsakliga verksamhet riktar sig till alla åldrar och etniciteter oavsett kön och baseras i huvudsak på religionsutövning, servicetjänster, utbildning, firandet av högtider och andra olika aktiviteter som är av stor vikt för muslimen i Sverige. En stor del av arbetet grundar sig i informationsverksamhet om islam utöver deltagandet i debatten om muslimernas villkor. Inom samfundet har vi en del olika utbildade Imamer med akademisk utbildning inom området Islamlära.

Om vår verksamhet

Organisationen håller en moderat linje och arbetar aktivt emot den våldsamma vågen av extremism och terrorism som hotar våra samhällen och som många felaktigt förknippar med Islam och muslimer.

IFBS driver en upplysande verksamhet genom bland annat föreläsningar om islam och vägledning för muslimer och andra som önskar den.

Samfundet erbjuder olika sorters vardaglig service till muslimer, såsom exempelvis vigselförrättning, begravningsservice och festarrangemang.

Samfundet är öppet för allt samarbete som leder till bättre måluppfyllelse och arbetar utifrån synen att olikheter kan vara en berikande faktor i samhället som man kan dra nytta av, inte minst i vårt mångkulturella samhälle. Däremot är samfundet väldigt strikt gentemot extremistiska åskådningar som felaktigt tas för att vara islamiska och som oftast är byggda på okunskap både hos de som bär dessa åskådningar och de som förknippar dessa extremistiska uppfattningar och handlingar med Islam och muslimer. uppfattningar och handlingar med Islam och muslimer. Därför ser vi upplysning och kunskap som två viktiga och avgörande faktorer i arbetet med att sprida trygghet i vårt svenska samhälle.

Har du frågor rörande vår verksamhet?